Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη πυροτεχνημάτων στη διάρκεια τοπικού φεστιβάλ σε πόλη της Ισπανίας.

Ads

Από το ωστικό κύμα της έκρηξης έσπασαν τα παράθυρα σε γετονικά σπίτια και καταστήματα με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν με εγκαύματα και από τα σπασμένα γιαλιά.

Κάτοικοι και τουρίστες στην Cangas de Narcea στις Αστούριες της βόρειας Ισπανίας παρακολουθούσαν ένα σώου πυροτεχνημάτων στη γέφυρα της πόλης στο πλαίσιο της τελετής λήξης της τοπικής γιορτής «Magdalena» όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι καθώς μία από τις ρουκέτες έπεσε κατά λάθος πάνω σε στοίβα πυροτεχνημάτων με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά.

image

Ads

image

image

Τρομοκρατημένοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο, όταν εξερράγησαν τα πυροτεχνήματα σπάζοντας τζάμια σε σπίτια και καταστήματα και γκρεμίζοντας αρκετούς τοίχους. Η αστυνομία απέκλεισε αρκετούς δρόμους και κατέβασε ενισχύσεις στους δρόμους για το φόβο λεηλασιών καταστημάτων. Ένα από τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές στέγαζε υποκατάστημα τράπεζας.

Ο δήμαρχος της πόλης, Χοσέ Βίκτορ Ροντρίγκεζ ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook τους κατοίκους για το περιστατικό, τονίζοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αλλά ευτυχώς απετράπη μια μεγάλη τραγωδία.

Διέταξε έρευνα, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του φεστιβάλ ακυρώθηκαν.