Ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν σήμερα σε κυβερνητικό κτίριο δυτικά της πόλης Ραμάντι στο δυτικό Ιράκ κρατώντας ομήρους 15 ανώτερους αξιωματούχους και αστυνομικούς, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές. Ο ιρακινός στρατός επενέβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

Ads

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν οι 13 σκοτώθηκαν κατά την εισβολή στο κτίριο των ενόπλων ή κατά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν την επέμβαση του στρατού.

Οι δράστες εισέβαλαν νωρίτερα στο κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή Αλ-Μπαγκντάντι, 150 χλμ. βορειοδυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, στη σουνιτική επαρχία Ανμπαρ, το οποίο στεγάζει το αρχηγείο της αστυνομίας και τα γραφεία του δημάρχου του Αλ-Μπαγκντάντι, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας και έναν αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι έκαναν λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

Αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο αφού προηγουμένως προκάλεσαν την έκρηξη δυο βομβών, ενώ σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο πριν από την έφοδο πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ραμάντι δήλωσε ότι μεταξύ των ομήρων είναι ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής και ο δήμαρχος.
 
 

Ads