Ads

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, όπως αναφέρει το BBC, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διήμερο στις νότιες ΗΠΑ λόγω σφοδρής καταιγίδας που προκάλεσε τυφώνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 30 ανεμοστρόβιλοι τυφώνες που έπληξαν, εκτός του Άρκανσο, την Οκλαχόμα και το Τέξας, στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ, καθώς και το Κάνσας, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Τυφώνες αναφέρθηκαν επίσης σε Μισισιπή και Αλαμπάμα, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες σπίτια κι ένα διυλιστήριο πετρελαίου.

Ads

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες σκοτώθηκαν στην Οκλαχόμα, στην πόλη Tushka, ενώ περίπου 25 έχουν τραυματιστεί. Στην Αλαμπάμα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους μία μητέρα με τα δύο παιδιά της. Ακόμα επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Άρκανσο. Ένας πατέρας με τη μικρή του κόρη σκοτώθηκαν στην πόλη Κρίσταλ Νομπ, ενώ στην πρωτεύουσα της Πολιτείας, το Λιτλ Ροκ, σκοτώθηκαν μια μητέρα με το οκτάχρονο παιδί της. Το Άρκανσο ήταν η περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους τυφώνες. Δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν σε σπίτια και τροχόσπιτα. Ζημιές υπέστη επίσης το δίκτυο ηλεκτροδότησης.