Τους 150 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στην περιοχή Λαντάκ των Ιμαλαΐων στο ινδικό Κασμίρ, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι θα αυξηθούν, καθώς περίπου 500 άνθρωποι αγνοούνται.

Ads

Οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της Πέμπτης, παρέσυραν σπίτια, κατέστρεψαν δρόμους και γέφυρες και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην πόλη Λεχ, βασική πόλη της περιοχής Λαντάκ, και στα γύρω χωριά.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150 νεκροί και 400 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνομικός της Λεχ. Όμως τα σωστικά συνεργεία φοβούνται ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τη λάσπη, κυρίως στο χωριό Χογκλαμασάρ.

Περίπου 100 τουρίστες που είχαν αποκλειστεί εξαιτίας των πλημμύρων στην κοιλάδα Ζανσκάρ μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα του στρατού στην Λεχ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού Τζ. Σ. Μπραρ από την Σριναγκάρ, θερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ. Ακόμη 200 τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι σε διάφορες άλλες περιοχές της Λαντάκ, ενώ γίνονται προσπάθειες να μεταφερθούν στη Λεχ, όπου το αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό.

Ads