Οπαδούς φαίνεται ότι θα πληρώσει το Κατάρ, προκειμένου να παρευρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να διαφημίσουν τη διοργάνωση.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οπαδοί του ποδοσφαίρου από κάθε χώρα θα λάβουν οδηγίες ώστε να μεταδίδουν θετικά σχόλια για την εμπειρία τους στο Κατάρ και να «ανεβάζουν» επαινετικές αναρτήσεις στα social media για την «άρτια» διοργάνωση.

Μεταξύ των οδηγιών που έχουν λάβει είναι οι φίλαθλοι να κάθονται μαζί, να τραγουδούν και να κυματίζουν σημαίες για τις τηλεοπτικές κάμερες, αναφέρουν οι Times. Το Κατάρ έχει στραφεί και σε influencers και διασημότητες, ενώ υπολογίζει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ως επίσημο πρεσβευτή της διοργάνωσης.

Οπαδοί από την Ουαλία έχουν εγγραφεί στο λεγόμενο «Πρόγραμμα θαυμαστών», μαζί με 30 «θαυμαστές» από άλλες χώρες. Ωστόσο, οι επικριτές είπαν ότι τα άτομα αυτά χρησιμοποιούνται ως μέρος μιας «απαίσιας, αποκρουστικής» πολιτικής μάρκετινγκ.

Ads

Για να παραμείνουν στο Κατάρ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, θα απολαμβάνουν δωρεάν πτήσεις και διαμονή, καθώς και 60 λίρες ημερησίως, ξοδεύοντας χρήματα με προπληρωμένη κάρτα από τον χορηγό του τουρνουά Visa. Θα λάβουν επίσης δωρεάν εισιτήρια για την τελετή έναρξης και τους αγώνες, έχοντας υπογράψει έναν «κώδικα συμπεριφοράς» πριν απογειωθούν για τη Ντόχα στις 17 Νοεμβρίου.

Εκτός από τα δικά τους posts, θα πρέπει να αναφέρουν και «οποιαδήποτε προσβλητικά, ταπεινωτικά ή υβριστικά σχόλια» στους διοργανωτές, κατά προτίμηση με στιγμιότυπα οθόνης (printscreen).