Την πλήρη ευθύνη για τη διαρροή πληροφοριών γύρω από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε σημέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ads

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτό και προφανώς λυπούμαστε για ό,τι συνέβη», είπε συγκεκριμένα ο Τίλερσον. «Όσον αφορά τη δημοσίευση πληροφοριών με ανάρμοστο τρόπο… οπωσδήποτε την καταδικάζουμε», προσέθεσε.

Ωστόσο τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως η ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι ΗΠΑ με τη Βρετανία θα αντέξει τις προστριβές που προκάλεσε η τελευταία διαρροή.

«Σε όλη την Αμερική ράγισαν καρδιές» με την είδηση της επίθεσης στην συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε είπε ο Τίλερσον σε δηλώσεις του παρόντος του Βρετανού ομολόγου του, Μπόρις Τζόνσον, στο Λονδίνο.

Ads

Η διαρροή σε αμερικανικά ΜΜΕ στοιχείων της έρευνας για την βομβιστική επίθεση ενόχλησε πολύ το Λονδίνο, με τον Τραμπ να υπόσχεται ποινικές διώξεις για τους υπεύθυνους.

Πάντως, σε «απάντηση» των διαρροών, η βρετανική αστυνομία ανέστειλε για λίγο την ανταλλαγή πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη.