Τη συνομιλία που είχε ο δράστης της σφαγής στο γκέι μπαρ στο Ορλάντο, δύο ώρες πριν την αποτρόπαια πράξη του, έδωσε στη δημοσιότητα το FBI. Στην επίθεση που πραγματοποίησε στο κέντρο διασκέδασης σκότωσε 49 νεαρούς ανθρώπους. Στη συνομιλία ο Ομάρ Ματίν ακούγεται να λέει: «Είμαι γκέι, μισώ τον εαυτό μου και για αυτό κάνω αυτό το πράγμα».

Ads

Ο Ματίν πήρε τη σύζυγο του τηλέφωνο ενώ είχε εισβάλει στο κλαμπ Pulse και κρατούσε υπό ομηρία τουλάχιστον 30 ανθρώπους. «Γιατί το κάνεις αυτό;», τον ρώτησε η γυναίκα του. «Είμαι γκέι, μισώ τον εαυτό μου και για αυτό κάνω αυτό το πράγμα», ήταν η απάντηση του δολοφόνου, ο οποίος δήλωσε στους όμηρους του «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με μια κλήση στο 911 κατά την διάρκεια της επίθεσης. «Σε ικετεύω να μην το κάνεις αυτό», είπε η σύζυγος του Σαλμάν. «Είναι πολύ αργά, πρέπει να σκοτώσω αυτό που μισώ, γιατί αυτό είναι αυτό που είμαι», είπε ο δολοφόνος.

Η συζήτηση αυτή επιβεβαιώνει τις εκδοχές πελατών του νυχτερινού κέντρου και φίλων του δράστη που υποστήριζαν ότι είναι ομοφυλόφιλος και πήγαινε συχνά στο Pulse.