Θύματα χάκερ έπεσαν ξένοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην Κίνα και χρησιμοποιούν το Gmail, την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας Google.

Ads

Σύμφωνα με τη «Λέσχη Ξένων Ανταποκριτών Κίνας» (FCCC), πολλοί ξένοι ανταποκριτές στη χώρα ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι λογαριασμοί τους στο Gmail είχαν δεχτεί επίθεση. Οι διευθύνσεις ταχυδρομείου που είχαν αποθηκευμένες μάλιστα στάλθηκαν σε άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, αναφέρει η FCCC στην ιστοσελίδα της, η οποία υπογραμμίζει ότι οι δημοσιογράφοι στην Κίνα έχουν γίνει επανειλημμένως στόχος χακερ τα τελευταία δύο χρόνια.

Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό. «Στοχεύοντας τους ξένους δημοσιογράφους στο Πεκίνο, οι χάκερ προσπαθούσαν πιθανότατα να πάρουν πληροφορίες για τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δέχονται να μιλούν στον ξένο Τύπο», εκτίμησε.

Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Google απείλησε να διακόψει κάθε δραστηριότητα στην Κίνα λόγω των επιθέσεων που δέχεται η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail.

Ads