Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα σε περισσότερους από 2.000 κόπτες διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Ναγκάα Χαμάντι, της Άνω Αιγύπτου, μετά τη δολοφονία 6 Αιγυπτίων κοπτών και ενός αστυνομικού, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ads

Χθες, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον τους μετά τη λειτουργία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων της κοπτικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο. Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ τη στιγμή που ο κόσμος έβγαινε από την εκκλησία μετά τη νυκτερινή ακολουθία της παραμονής των Χριστουγέννων για τους κόπτες χριστιανούς στην Κένα, που βρίσκεται περίπου 650 χιλιόμετρα νοτίως του Καϊρου.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μπροστά από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν τα πτώματα των ανθρώπων που δολόφονήθηκαν. Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, οι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, παρότι πολλοί χριστιανοί υποστηρίζουν ότι το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο. Στην χριστιανική κοπτική κοινότητα της Αιγύπτου ανήκει περίπου το 8% των 80 εκατομμυρίων Αιγυπτίων, το οποίο διαμαρτύρεται εδώ και χρόνια για διακρίσεις και παρενοχλήσεις.

Ads