Έξι πολίτες, χριστιανοί κόπτες, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 45 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ στο Κάιρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μουσουλμάνους πολίτες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιερέας της συνοικίας Μοκάταμ, όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις.

Ads

Οι χθεσινές συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι Κόπτες Χριστιανοί απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο στο κέντρο του Καΐρου διαμαρτυρόμενοι για το κάψιμο, την περασμένη εβδομάδα, μιας εκκλησίας στην επαρχία Χελουάν.

Η κινητοποίηση εξόργισε πολλούς μουσουλμάνους που ήθελαν να διαβούν τη λεωφόρο με αποτέλεσμα οι λογομαχίες να καταλήξουν σε πετροπόλεμο μέχρι που επενέβη ο στρατός για να τους διαλύσει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μήνες ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του μέσα σε μια χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι.

Ads

Επίσης τον Ιανουάριο ένας Αιγύπτιος καταδικάσθηκε σε θάνατο για την εν ψυχρώ δολοφονία έξι Κοπτών Χριστιανών και ενός μουσουλμάνου αστυνομικού στη νότια Αίγυπτο.

Οι Κόπτες που απαρτίζουν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, συχνά διαμαρτύρονται για διακρίσεις εις βάρος τους.