Η μεταβατική κυβέρνηση στην Τυνησία καταδίκασε σήμερα τα όσα συνέβησαν στις 11 Φεβρουαρίου μπροστά από τη μεγάλη συναγωγή της Τύνιδας και κάλεσε τους «ανθρώπους της θρησκείας και της κοινωνίας των πολιτών να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες ώστε να μην ξανασυμβούν».

Ads

Επίσης, το υπουργείο Θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας κατήγγειλε «κάθε ενέργεια που έχει στόχο να βλάψει τις τυνησιακές παραδόσεις όσον αφορά το σεβασμό της θρησκευτικής πίστης και λατρείας» και εξέφρασε τη θλίψη του που σημειώθηκαν «τέτοιου είδους δολοπλοκίες».

«Η Τυνησία ήταν πάντα ένας τόπος συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών. Σύμφωνα με τα ιδεώδη αυτά και το πνεύμα της μεγάλης λαϊκής μας εξέγερσης δεν μπορούμε παρά να είμαστε πιο προσηλωμένοι στην παράδοση της θρησκευτικής ελευθερίας τόσο σε επίπεδο πεποιθήσεων όσο και τρόπων λατρείας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Αντιπροσωπεία της Εβραϊκής κοινότητας είχε εκφράσει την ανησυχία της στη μεταβατική κυβέρνηση, που ανέλαβε την εξουσία μετά την πτώση του προέδρου Μπεν Άλι, για τις αντισημιτικές εκδηλώσεις μπροστά από τη μεγάλη συναγωγή στις 11 του μηνός.

Ads

Το υπουργείο Εσωτερικών καταδίκασε την Τρίτη τις ενέργειες μία ομάδας ισλαμιστών έξω από όλους τους εβραϊκούς τόπους λατρείας. Λίγο πριν ξημερώσει το Σάββατο, η εν λόγω ομάδα φώναζε το σύνθημα: «Εβραίοι φύγετε. Ο στρατός του Μωάμεθ επιστρέφει». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εβραϊκής κοινότητας, Ρενέ Τραμπελσί, οι άνδρες αυτοί ήταν μέλη του ισλαμιστικού κινήματος Ελ Ταχρίρ.