Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί και στους 90 οι τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας στην Καλκούτα, στην ανατολική Ινδία. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως ακόμη περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Ads

Η γέφυρα, σε πολυσύχναστο δρόμο, ήταν υπό κατασκευή και κατέρρευσε τμήμα της περίπου 100 μέτρων. Όγκοι μεταλλικών δοκών και σκυροδέματος συνέθλιψαν πεζούς και καταπλάκωσαν οχήματα σε ώρα αιχμής το πρωί, ενώ πολλοί άνθρωποι περπατούσαν ανυποψίαστοι κάτω από τη γέφυρα.

Εργάτες που τραυματίστηκαν έκαναν λόγο για κακοτεχνίες, σημειώνοντας πως οι δοκοί στήριξης δεν άντεχαν τόσο τσιμέντο. «Πραγματοποιούσαμε εργασίες συγκόλλησης δύο μεταλλικών δοκών για να χρησιμεύσουν ως πυλώνες όμως οι δοκοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το βάρος του τσιμέντου» δήλωσε ο Μίλα Σέιχ, 30 ετών, προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η κατασκευή της γέφυρας μήκους 2 χιλιομέτρων ξεκίνησε το 2009 και αναμενόταν να διαρκέσει 18 μήνες, ωστόσο υπήρξαν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και μόλις το 55% του έργου έχει ολοκληρωθεί 7 χρόνια αργότερα.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής πλησίον του εργοταξίου αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς φοβήθηκαν ότι θα καταρρεύσουν και άλλα τμήματα. «Ακούσαμε έναν τεράστιο θόρυβο και το σπίτι μας συγκλονίστηκε συθέμελα. Σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για σεισμό» δήλωσε ο Σουνίτα Αγκαρουάλ, ένας κάτοικος ηλικίας 45 ετών.

Ads

Από την πλευρά του ο Κ.Π. Ράο, εκπρόσωπος της οικοδομικής εταιρείας IVRCL, που έχει αναλάβει το έργο, έκανε λόγο για «θεία παρέμβαση» αναφερόμενος σε αυτήν την καταστροφή.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ, Times Of India