Η 14χρονη Παλαιστίνια η οποία έβαλε τα κλάματα όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ της είπε ότι πρέπει να απελαθεί, απέκτησε άδεια παραμονής στη Γερμανία μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

Ads

Η αναλγησία της καγκελαρίου Μέρκελ είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τον περασμένο Ιούλιο, όταν κατά την διάρκεια εκπομπής του γερμανικού καναλιού NDR, η 14χρονη πρόσφυγας είπε στην ότι η οικογένειά της περιμένει την άδεια παραμονής στη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια, για αν εισπράξει ένα μεγαλοπρεπές όχι.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος της είχε απαντήσει: «είσαι μια πολύ αγαπητή και γλυκιά κοπέλα, όμως η Γερμανία δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μετανάστες που φτάνουν εδώ. Κάποιοι θα πρέπει να πάνε πίσω στα σπίτια τους. Η γερμανική κυβέρνηση το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι στην επιτάχυνση των αποφάσεων για άσυλο».

Η μικρή Reem, όπως είναι το όνομά της, όταν είχε ακούσει την απάντηση ξέσπασε σε κλάματα. Η καγκελάριος πήγε κοντά της και της είπε ότι ήθελε να την αγκαλιάσει για την παρηγορήσει. Δεν τα καταφέρνει, ωστόσο. Απλά την χτύπησε στην πλάτη κι απομακρύνθηκε.

Ads

Το βίντεο με το περιστατικό:

Στη Reem δόθηκε σήμερα άδεια παραμονής μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την Bild, η οποία επικαλείται το γραφείο μετανάστευσης στην πόλη Ροστόκ της βόρειας Γερμανίας.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ!», γράφει σε πρωτοσέλιδο τίτλο της η Bild, προσθέτοντας ότι η Reem διαπρέπει στο σχολείο και ότι οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.