Η Εκλογική Επιτροπή του Ιράκ ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή της σήμερα και θα επιτρέψει σε περίπου 500 υποψήφιους στους οποίους είχε απαγορευθεί η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου να αρχίσουν από την άλλη εβδομάδα την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ads

Στην ανακοίνωση,που μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση, ο Χάμντια Αλ Χουσεϊνί, ανώτερος αξιωματούχος της Επιτροπής, είπε ότι θα επιτραπεί σε υποψήφιους που είχαν αποκλειστεί να κατέβουν στις εκλογές, ανατρέποντας απόφαση του περασμένου μήνα με την οποία τους είχε απαγορευθεί λόγω των σχέσεών τους με το πρώην κυβερνών κόμμα Μπάαθ.

Η Επιτροπή, που είναι ανεξάρτητο σώμα,είχε τον περασμένο μήνα αποκλείσει 511 υποψήφιους από τις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 7 Μαρτίου.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό υποψηφίων είχε προκαλέσει εντάσεις στη χώρα και ιδιαίτερα στο Κιρκούκ πόλη στο βόρειο Ιράκ από την οποία η Επιτροπή απέκλεισε περίπου 40 υποψήφιους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φόβοι για νοθεία και εκφοβισμό κατά την ψηφοφορία στις εκλογές.

Ads