Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών στο Shepherd του Τέξας η οποία προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και δημιούργησε πυκνό καπνό.

Ads

Συγκεκριμένα η έκρηξη και η φωτιά σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (8/11) στη Sound Resource Solutions, η οποία παράγει διαλύτες για αφαίρεση κόλλας και βαφής, δήλωσε το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας San Jacinto.

Ο Τζεφ Χάρφιλντ, πρόεδρος της Sound Resource Solutions, είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ΜΜΕ ότι τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος και νοσηλεύεται με ελαφρά εγκαύματα. Επιπλέον, ανέφερε ότι το εργοστάσιο δημιουργήθηκε το 2013 και απασχολεί σχεδόν 40 άτομα και όλοι, εκτός από τον τραυματισμένο υπάλληλο, είναι ασφαλείς.

 


Η πυρκαγιά οδήγησε στην εκκένωση ενός ιδιωτικού σχολείου της περιοχής, καθώς οι αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση περίπου 8 χιλιομέτρων περιμετρικά του εργοστασίου.

Το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας Polk δήλωσε ότι ο καπνός από την έκρηξη κατευθυνόταν προς την περιοχή Livingston, συμβουλεύοντας τους ντόπιους να απενεργοποιήσουν τα συστήματα θέρμανσης, εξαερισμούς και air condition και να εκκενώσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

«Προς το παρόν, οι συνέπειες της χημικής ουσίας στον αέρα είναι άγνωστα», δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας.

Το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας Polk δήλωσε ότι το εργοστάσιο επεξεργάζεται χημικές ουσίες που είναι γνωστό ότι έχουν «οξεία τοξικότητα, καρκινογένεση και τοξικότητα στην αναπαραγωγή και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη ή ερεθισμό των ματιών, διάβρωση ή ερεθισμό του δέρματος, κίνδυνο αναρρόφησης και τοξικότητα στα όργανα».