Ο Αρνάφ Σάρμα είναι 11 ετών. Του αρέσει το μπάντμιγκτον, το κολύμπι, το διάβασμα, ο χορός και το τραγούδι. Επίσης, πέτυχε σκορ 162 στο τεστ της Μensa. Δηλαδή περισσότερο από τον Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χώκινγκ!

Ads

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις θεωρούνται πολύ δύσκολες, και έχουν πολύ μικρό ποσοστό επιτυχίας. Για να συμμετέχει κάποιος πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 ετών. Ο Αρνάφ όμως, χωρίς προετοιμασία, έλυσε τις ασκήσεις σε 2,5 ώρες. Οι γενικοί στόχοι της Mensa, είναι η αναγνώριση και προώθηση της ανθρώπινης ευφυΐας προς όφελος της ανθρωπότητας, η υποστήριξη της έρευνας αναφορικά με τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τις χρήσεις της ευφυΐας και η δημιουργία ενός κοινωνικού περιβάλλοντος με πολλαπλά διανοητικά ερεθίσματα για τα μέλη του.

Ο Αρνάφ μιλώντας στον Independent, σχολίασε πως δεν ξέρει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Θα ήθελε να χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του για να βοηθήσει τον κόσμο, όμως όπως λέει και ο ίδιος, δεν είναι σίγουρος με ποιον τρόπο θα μπορούσε να το κάνει.

Σύμφωνα με την Mensa, το όριο για να θεωρηθεί κάποιος ιδιοφυΐα είναι το 140. Το 162, που πέτυχε ο 11χρονος Αρνάφ, είναι το ανώτατο σκορ που μπορεί να πετύχει κανείς στο τεστ! Μάλιστα, το 162 είναι δυο μονάδες μεγαλύτερο από το σκορ που είχαν πετύχει τόσο ο Αϊνστάιν όσο και ο Στίβεν Χώκινγκ. 

Ο Αρνάφ, που είναι ινδικής καταγωγής, αλλά ζει στο Ρέντινγκ της Βρετανίας, ήδη από την ηλικία των 2 ετών έκανε πράξεις μέχρι το εκατό. Η μητέρα του, δήλωσε πως στην οικογένεια δεν υπάρχει ιστορικό ευφυΐας. “Και ο πατέρας του είναι αρκετά έξυπνος, αλλά όχι τόσο!”, είπε. 

Ads

Ο 11χρονος έχει γίνει ήδη δεκτός στο Κολλέγιο του Ίτον και του Γουεστμινιστερ.