Τέσσερις Παλαιστίνιοι -ένας από αυτούς στέλεχος οργάνωσης- σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε δύο χωριστές ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η πρώτη σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ από τη Γάζα χωρίς να υπάρξουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές.

Ads

 
Αργότερα έγινε και δεύτερη επιδρομή κατά άλλου στόχου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Παλαιστίνιοι.
 
Ένα από τα θύματα της πρώτης επίθεσης ήταν ο Ζουχέιρ αλ Κάισι γενικός γραμματέας της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης (PRC). Την είδηση για το θάνατο του γενικού γραμματέα της επιβεβαίωσε και η ίδια η οργάνωση.
 
Ο άλλος Παλαιστίνιος που έχασε τη ζωή του στην πρώτη επίθεση είναι σύμφωνα με γιατρούς ο Άχμεντ αλ Χαλάνι. Σύμφωνα με ντόπιους, ο Χαλάνι, ο οποίος κατάγεται από τη Δυτική Όχθη, απελευθερώθηκε πέρυσι από ισραηλινή φυλακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.
 
Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρόκειται για τον πρώτο από τους 1.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους που απελευθερώθηκαν βάσει της συμφωνίας αυτής και σκοτώθηκε από ισραηλινή επιδρομή.