Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας μαθητής, σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Υεμένη κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Ads

Δύο άτομα σκοτώθηκαν στη Σανάα, όταν η αστυνομία επιτέθηκε, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών, σε διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει μπροστά από το Πανεπιστήμιο της πόλης. Ο ένας από τους δύο νεκρούς φέρεται να έχει χτυπηθεί στο κεφάλι από ελεύθερο σκοπευτή. Από την επίθεση της αστυνομίας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τουλάχιστον 300 άτομα τραυματίστηκαν.

Στη Μουκάλα, στη νοτιοανατολική Υεμένη, σκοτώθηκε ένας 12χρονος μαθητής που συμμετείχε σε αντικυβερνητική διαδήλωση όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά για να διαλύσει τη διαδήλωση αρκετών εκατοντάδων μαθητών κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ που ξεκίνησε από τη συνοικία Φόουα.

Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, που επιτέθηκαν σε μεγάλη αντικαθεστωτική διαδήλωση στο Άντεν. «Πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν από αστυνομικά πυρά και ένας από αυτούς υπέκυψε», δήλωσε ένας γιατρός του νοσοκομείου Ντόρατ αλ-Νταρ, όπου είχαν μεταφερθεί οι τραυματίες.

Ads

Οι διαδηλώσεις εναντίον της 32χρονης κυριαρχίας του Σαλέχ μετρούν από τον Γενάρη τριάντα νεκρούς. Γιατροί δήλωσαν ότι η αστυνομία εμπόδιζε τις ιατρικές ομάδες να μπουν στο χώρο και ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι.