Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα τέσσερις τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτη στο Ντάλας στο Τέξας, από επίθεση ενόπλου, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία.

Ads

 
Δράστης είναι ο Έρμπι Μπάουζερ, ο οποίος συνελήφθη σε προάστιο του Ντάλας. Η δολοφονική πορεία του ξεκίνησε με πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού – το πιθανότερο σύμφωνα με τις αρχές είναι να πρόκειται για χειροβομβίδες – σε ένα οίκημα στο Νταλας και τερματίστηκε περίπου 11 χλμ πιο μακριά σε ένα άλλο σπίτι στο Ντεσότο.
 
Όπως αναφέρει το Reuters τα ονόματα των θυμάτων δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα ωστόσο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μεταξύ των θυμάτων είναι η πρώην σύντροφος του Μπάουζερ. Επίσης μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο αγόρια ηλικίας 11 και 13 ετών.
 
Στο Reuters αναφέρεται πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μπάουζερ είναι καθηγητής ειδικής αγωγής και εργάστηκε σε σχολεία της περιοχής από το Δεκέμβριο του 2001 έως τον Μάρτιο του 2010. Επίσης εργάστηκε ως προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου στο σχολείο «West Mesquite». Οι αρχές ερευνούν τα κίνητρα του Μπάουζερ.