Τέλος η δωρεάν δεύτερη αποσκευή στην καμπίνα από την Ryanair, αρχής γενομένης από 1η Νοεμβρίου.

Ads

Αναλυτικότερα, θα επιτρέπει αποκλειστικά στους επιβάτες που έχουν πληρώσει για προτεραιότητα επιβίβασης να φέρουν μαζί τους δύο δωρεάν τσάντες μεταφοράς ( μια τσάντα με ροδάκια και μια μικρότερη χειραποσκευή). Στους υπόλοιπους επιβάτες θα επιτρέπεται μόνο μια δωρεάν μικρή τσάντα μεταφοράς, ένα backpack ή μια τσάντα laptop.

Ωστόσο θα δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες να πάρουν και δεύτερη αποσκευή βάρους έως 10 κιλών μαζί τους πληρώνοντας περίπου 9 ευρώ.

«Οι παραδοσιακού μεγέθους χειραποσκευές, η μεγαλύτερη δηλαδή από τις τσάντες που οι επιβάτες παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα στην πλειονότητα των  αεροπορικών -θα αφήνεται στο check-in και θα κοστίζει 8 ευρώ για τους επιβάτες που δεν έχουν διασφαλίσει την προτεραιότητά τους», αναφέρει η εταιρία.

Ads

Ο λόγος του μέτρου, σύμφωνα με τους ισχυρισμού της εταιρίας, είναι η αποφυγή των καθυστερήσεων στην επιβίβαση και όχι το κέρδος, διότι έχει αυξηθεί το βάρος της μικρότερης βαλίτσας που μπορεί να πάρει κανείς στην καμπίνα κατά 40%.

«Το 60% των πελατών μας δεν θα επηρεαστούν από την νέα πολιτική, αφού είτε πληρώνουν το τέλος προτεραιότητας ή ταξιδεύουν με πολύ μικρές αποσκευές» τόνισε ο chied marketing officer της Ryanair, Κένι Τζέικομπς.

Το υπόλοιπο 40% να μπορεί να επιλέξει τα αγοράσει την προτεραιότητά του πληρώνοντας 6 λίρες (6,65 ευρώ) για την βαλίτσα 20 κιλών είτε να πληρώσει 8 (8,86 ευρώ) λίρες για την βαλίτσα των 10 κιλών.