«Παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών»  χαρακτήρισε η Τεχεράνη την επίθεση του ισραηλινού στρατού στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, ενώ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα είναι «υπεύθυνο για τις συνέπειες».

Ads

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι η Τεχεράνη θεωρεί την επίθεση εναντίον του παραρτήματος της ιρανικής πρεσβείας «παραβίαση όλων των υποχρεώσεων και των διεθνών συνθηκών» και κατέστησε υπεύθυνο το «σιωνιστικό καθεστώς για τις συνέπειες», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη μιας «σοβαρής απάντησης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις».

Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Δαμασκό, Χοσεΐν Ακμπαρί, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα απαντήσει αποφασιστικά» στο πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι κτίριο ισοπεδώθηκε καθώς χτυπήθηκε «από μαχητικά F-35 και έξι πυραύλους». Σημειώνεται ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ads