Ένα πρωτόγνωρο διπλωματικό επεισόδιο έχει ξεσπάσει στην Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ΕΧΝΑ), έπειτα από την ανακοίνωση ότι η Σιγκαπούρη θα φιλοξενήσει κατ’ αποκλειστικότητα τις συναυλίες της πολυβραβευμένης με το βραβείο Grammy, Taylor Swift.

Ads

Ο Lee Hsien Loong, πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, επιβεβαίωσε τις φήμες για τη συμφωνία με την γνωστή τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της  περιφερειακής σύσκεψης των νοτιοανατολικών χωρών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Lee Hsien Loong είπε πως «διαπραγματευτήκαμε μια συμφωνία μαζί της για να έρθει στη Σιγκαπούρη και να κάνει τη Σιγκαπούρη τη μοναδική της στάση στη νοτιοανατολική Ασία», συμπληρώνοντας μάλιστα πως: «Αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη συμφωνία. Δεν το βλέπω ως εχθρικό».

Νωρίτερα, ο Ταϋλανδέζος πρωθυπουργός Srettha Thavisin, είχε δηλώσει ότι ενημερώθηκε από τον διοργανωτή των συναυλιών της Swift ότι η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είχε προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 2-3 εκ. δολαρίων προκειμένου η αμερικανίδα καλλιτέχνιδα να εμφανιστεί μόνο στο Εθνικό Στάδιο της Σιγκαπούρης τον Μάρτιο του 2024 και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της χώρας ως «επιθετική που δεν αρμόζει σε χώρες που ανήκουν στην ίδια ένωση κρατών».

Ads

Οι συναυλίες της Σιγκαπούρης αναμένεται να φέρουν σημαντική ώθηση στον τουριστικό τομέα του μικρού νησιωτικού κράτους και αναμένεται να αποφέρουν μεταξύ 260 και 372 εκατ. δολάρια στην οικονομία του, με την προϋπόθεση ότι το 70% των θεατών προέρχεται από το εξωτερικό.

Πάντως, μόνο οι μέσες ημερήσιες τιμές στα ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης αυξήθηκαν από 256 σε 400 δολάρια αυτήν την εβδομάδα, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 92% από ταξιδιώτες από τη Μαλαισία, 111% από την Ταϊλάνδη και 189% από την Ινδονησία, σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικού λογισμικού RateGain.

Η Swift έπειτα από τις εμφανίσεις της στην Αυστραλία, βρίσκεται ήδη στην Σιγκαπούρη για τις 6 sold out παραστάσεις της.