Νέες ταραχές ξέσπασαν εχθές στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, έπειτα από μία ακόμα δολοφονία ενός νεαρού άντρα από αστυνομικό. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν στοιχεία για την καταγωγή ούτε του υπόπτου που σκοτώθηκε ούτε του αστυνομικού που τον πυροβόλησε.

Ads

Το μόνο στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ότι ο νεκρός ήταν 23 ετών και ότι είχε αρκετές συλλήψεις στο παρελθόν. Η αστυνομία φέρεται να κάλεσε τον 23χρονο να σταματήσει σε οδικό έλεγχο, με εκείνον να μην υπακούει και να ακολουθεί καταδίωξη. Δεν είναι γνωστό καν αν ο άτυχος άντρας οπλοφορούσε ή κινήθηκε επιθετικά εναντίον του αστυνομικού.

image

Οι βίαιες ταραχές έρχονται ύστερα από μια σειρά βίαιων διαδηλώσεων που γίνονται σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Μπατόν Ρουζ, το Ντάλας, το Φέργκιουσον, η Νέα Υόρκη και το Όκλαντ, τα τελευταία δύο χρόνια μετά τον θάνατο ανθρώπων από τα πυρά αστυνομικών.

Ads

image

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον 655ο άνθρωπο που πέφτει νεκρός με ευθύνη αστυνομικού στις ΗΠΑ, από τις αρχές του 2016. Οι προηγούμενες δολοφονίες αφορούσαν κυρίως νεαρούς Αφροαμερικανούς, που οδήγησαν στη δημιουργία του κινήματος «Οι Ζωές των Μαύρων Μετράνε».

image

Για άλλη μια φορά οργισμένοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Μιλγουόκι διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία στις ΗΠΑ.

image

Οι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα ενός άδειου περιπολικού και πυρπόλησαν ένα άλλο, προτού βάλουν φωτιά σε ένα πρατήριο καυσίμων, σε μια τράπεζα και σε κάποια άλλα καταστήματα της περιοχής.

Πετούσαν επίσης πέτρες την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε να τους διαλύσει και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τούβλο που έριξε διαδηλωτής.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ο ύποπτος έστρεψε το όπλο του ή πυροβόλησε τους αστυνομικούς, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του Μιλγουόκι.

image

«Η πόλη μας βρίσκεται σε αναταραχή απόψε», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας του Μιλγουόκι Άλντερμαν Ασάντι Χάμιλτον και προέτρεψε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι τάραχες.

image

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια από τις πιο φτωχές γειτονιές, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι Αφροαμερικανοί.

image