Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλος ένας αγνοείται από την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε εργοστάσιο χημικών στην Ταραγόνα της βορειοανατολικής Ισπανίας. Οκτώ είναι οι τραυματίες. 

Ads

Από την έκρηξη στο εργοστάσιο κατέρρευσε λόγω του ωστικού κύματος ένα κτίριο όπου βρέθηκε η σορός του ανθρώπου που σκοτώθηκε. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Industrias Quimixas del Oxido de Etileno έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο. 

Δύο άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, δύο ακόμη φέρουν λιγότερο σοβαρά τραύματα και τέσσερις έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας συμβούλευσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες για προληπτικούς λόγους. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τοξικό νέφος στην Ταραγόνα.

Ads

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων από την Ταραγόνα για το Πορτ Αβεντούρα, ενώ έκλεισαν και ορισμένοι δρόμοι.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις καταλανικές αρχές και η Μαδρίτη είναι έτοιμη «να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη, λόγω αυτού του σοβαρού συμβάντος που προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς και σημαντικές υλικές ζημιές».