Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;  Άφαντος είναι από τα τηλεοπτικά πάνελ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Παππάς τις τελευταίες ημέρες.

Ads

Το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, έχει αρνηθεί τις προσκλήσεις όλων των καναλιών, μετά τις αυτοκριτικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο διακυβέρνησής του.

Ως γνωστόν, ο Ν. Παππάς, μαζί με τους Σ. Φάμελλο και Γ. Τσίπρα μπλόκαραν τη θέση του Αλέξη Τσίπρα για νέα προσφυγή στη βάση με σκοπό την αλλαγή ηγεσίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο (και) Τομεάρχης Οικονομικών αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις προκειμένου να μην κληθεί να απαντήσει, συνολικά, για τις τελευταίες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού – του οποίου αποτέλεσε δεξί και αριστερό χέρι μαζί – στα χρόνια της άνθησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Πάντως, δεν λείπουν και οι φωνές, εντός του ΣΥΡΙΖΑ – που ελέγχει πλήρως ο Ν. Παππάς – που υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρέπει να υπερασπιστεί την «κυβερνητική κληρονομιά» του, απαντώντας στον Τσίπρα.

Ήτοι, ότι «κλήθηκαν να πληρώσουν για πρώτη φορά» οι καναλάρχες. Ο αντίλογος εδώ, που ακούγεται από άλλα στελέχη, είναι ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει το… 13-0, στο πλαίσιο μίας συγκυρίας που η Ν.Δ. έχει αναθερμάνει την ρητορική που θεμελίωσε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο για να απεγκλωβιστεί από τα δικά της ζητήματα.

Παππάς εναντίον Παππά

Ταυτόχρονα στο…παρκέ του ΣΥΡΙΖΑ, ένας άλλος Παππάς άδειασε τον άλλον… Παππά.

Σαφείς αποστάσεις από τον πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά πήρε ο Πέτρος Παππάς για όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη περί κρεμάλας και κυβέρνησης δολοφόνων με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών.  Όπως σημείωσε ο βουλευτής Κιλκίς – που θεωρείται από πολλούς και άτυπος εκπρόσωπος του Στέφανου Κασσελάκη – αυτά “δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής και δεν βοηθά μια τέτοια ρητορική”.

Πάντως, όπως αναγνωρίζει με δόσεις πικρίας, η παλιά φρουρά, αυτή η ρητορική πιάνει τόπο σε ένα μεγάλο μέρος του ακροατηρίου του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Στα χακί ο Κασσελάκης

Στο στρατόπεδο της Σπάρτης παρουσιάζεται στις 15 Μαρτίου ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταταχθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ). Πρόσφατα, σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε ισχυριστεί ότι έχει τη δυνατότητα «να κάνει ΣΥΡΙΖΑ όλο το στρατόπεδο». Όπως όμως έλεγε, σκωπτικά, ένας εκ των εσωκομματικών αντιπάλων του «ο πρόεδρος πρέπει πρώτα να πείσει το κομματικό στρατόπεδο»…

Μακριά από τις εσωκομματικές σκοτούρες

O Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη fast track θητεία του, θα επικεντρωθεί στη μάχη των εκλογών. Δεν θέλει ωστόσο και πολλές αντιρρήσεις ή εσωκομματικές σκοτούρες σαν και αυτές που του προκάλεσαν, τις παραμονές του Συνεδρίου, τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας με αφορμή το ερωτηματολόγιο.

Σε αυτό το πλαίσιο σκέφτεται, στον δρόμο για την 9η Ιουνίου, να αντικαταστήσει την Π.Γ. με το Εκτελεστικό Γραφείο, που είναι, έτσι κι αλλιώς, θεσμοθετημένο από το καταστατικό. Το μόνο στέλεχος, άλλωστε, του οργάνου αυτού που βρίσκεται στην αντίπερα εσωκομματική όχθη είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Η αντιπρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, δεν θεωρείται ότι θα βάλει δύσκολα στον πρόεδρο μετά «τη δοκιμασία που πέρασε ως Ιφιγένεια του Τσίπρα», όπως λέγεται στο παρασκήνιο.

Προς το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος

Για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ οδεύει ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. «Η χώρα χρειάζεται την ανάδειξη μιας ισχυρής αντιπολίτευσης με προοπτική κυβερνησιμότητας μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τέτοια μπορεί να είναι μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» δήλωσε άλλωστε πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό.
O κ. Χρυσόγονος, εγκαίρως είχε διαχωρίσει τη θέση του από το κυβερνητικό σύστημα Τσίπρα: «Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από τον Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ… Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει» δήλωνε, το 2017,  λέγοντας σκωπτικά για τον πρώην πρωθυπουργό: «Προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου». Δύο χρόνια νωρίτερα, τον δραματικό Ιούλιο του 2015, είχε διαφωνήσει κάθετα και γραπτώς με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Μόλις προχθές πάντως, υποστήριξε ότι «ήρθε πολύ αργά» η αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα, στο Συνέδριο για τα πενήντα χρόνια της Μεταπολίτευσης.