Με 468 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 162 αποχές εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ευρωβουλευτών της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, για άρση της πατέντας στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να την καταψηφίζουν.

Ads

Νάσος Ηλιόπουλος:  Η ΝΔ αντί να στηρίξει την Υγεία, στηρίζει τα κέρδη των πολυεθνικών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε δεικτικά: «Με 468 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 162 αποχές εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατέντας στα εμβόλια, ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Πρόταση που καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Τελικά ο κ Μητσοτάκης στηρίζει την συγκεκριμένη πρόταση, όπως υποστήριζαν μετά την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, ή επέστρεψε στην θέση του για τα εμβολιόδεντρα;».

«Για άλλη μια φορά η ΝΔ επιλέγει αντί να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τον αγώνα για να νικήσει η ζωή, να στηρίξει τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου», επισημαίνει χαρακτηριστικά, ο Νάσος Ηλιόπουλος.