Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν 11 ανθρώπους που παρευρίσκονταν στην κηδεία διαδηλωτών στην πόλη Χομς.

Ads

Η δικηγόρος Ράζαν Ζαϊτούνα δήλωσε ότι διαθέτει τα ονόματα τουλάχιστον ένδεκα ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν πραγματοποιούνταν η τελετή στο κοιμητήριο Νασρ για την κηδεία 10 διαδηλωτών. Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι διαδηλωτές φώναζαν «ανατρέψτε το καθεστώς» όταν δέχθηκαν πυρά καθώς έφευγαν από το νεκροταφείο, περίπου 8 χλμ. βόρεια από το κέντρο της Χομς.

Άλλος κάτοικος της Χομς είπε ότι πυρά βαρέων πολυβόλων ακούστηκαν τη νύχτα από την περιοχή Μπαμπ Άμρο, όπου αναπτύχθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα άρματα μάχης για να συντρίψουν τις μεγεθυνόμενες διαδηλώσεις εναντίον του Άσαντ. Επιπλέον, άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν άλλον ένα διαδηλωτή σε κινητοποίηση στο προάστιο Σάκμπα της Δαμασκού.

Η συριακή Εθνική Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι την Παρασκευή σκοτώθηκαν 44 διαδηλωτές σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ads