Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη Χομς, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, από τα πυρά των αρμάτων μάχης που πολιορκούν την πόλη, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Ads

Σύμφωνα με την ίδια πηγή «τέσσερις άνδρες της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής (Σαμπίχα) σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με φερόμενους λιποτάκτες του στρατού στην πόλη Σαράκεμπ», στην επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. 

«Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από τα σφοδρά πυρά των αρμάτων μάχης που έβαλαν στο στόχαστρό τους τη συνοικία Μπάμπα Άμρο της Χομς». Εκρήξεις ακούστηκαν επίσης από τη συνοικία Καρμ αλ Ζαϊτούν, στη Χομς, όπου εννέα πολίτες έχασαν χθες τη ζωή τους» διευκρίνισε το συριακό Παρατηρητήριο. 

Συνολικά χθες Παρασκευή 23 άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε όλη τη Συρία, όπου πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις «κατά των μοναρχών και των τυράννων» έπειτα από έκκληση ακτιβιστών που αμφισβητούν την πρόθεση της Δαμασκού να εφαρμόσει το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για έξοδο από την κρίση. 

Ads