Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας που άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη νότια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ads

Σύμφωνα με αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο προάστιο Νταΐλ της πόλης Ντεράα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που είχαν ανέβει στις σκεπές για να φωνάξουν “Αλλάχ Άκμπαρ” (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος).

Οι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας στη Συρία έχουν καλέσει τους πολίτες να διαδηλώσουν σήμερα για μια “Παρασκευή των υπερασπιστών της πατρίδας”. Από την αρχή της αμφισβήτησης του καθεστώτος, στις 15 Μαρτίου, οι διαδηλωτές καλούν σε διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή μετά την εβδομαδιαία προσευχή.

Σύμφωνα με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 10.000 έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της καταστολής αυτών των διαδηλώσεων.

Ads

Στο μεταξύ, αποκαλυφθηκε ότι το καθεστώς αποθήκευε δεκάδες νεκρούς σε φορτηγά-ψυγεία στη Ντεράα, από ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί στα τέλη Απρίλη και διέρρευσε προχθές. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ