Τουρκικό ελικόπτερο της δύναμης του ΝΑΤΟ κατέπεσε την Παρασκευή σε σπίτι στην ανατολική Καμπούλ, στη συνοικία Μπαγκράμι, του Αφγανιστάν. Από τη συντριβή σκοτώθηκαν δώδεκα στρατιώτες που επέβαιναν στο ελικόπτερο και τρεις Αφγανοί πολίτες που βρίσκονταν στο έδαφος.

Ads

Δώδεκα τούρκοι της ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν σήμερα, όταν το ελικόπτερο Sikorsky στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη κοντά στην Καμπούλ, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός στην ιστοσελίδα του. Μέχρι στιγμής ούτε η αφγανική αστυνομία, ούτε η Isaf, αλλά ούτε και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διευκρινίσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Το ελικόπτερο κατέπεσε πάνω σε σπίτι στην περιοχή Μπαγκράμι και αμέσως έπιασε φωτιά, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι. Από την συντριβή έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες και ένα παιδί, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στα ερείπια του σπιτιού, τόνισε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.
 
Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, επιβεβαίωσε ότι ένα τουρκικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στην Καμπούλ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τους νεκρούς. Ο Νταβούτογλου ενημέρωσε επίσης ότι ο Τούρκος διοικητής της περιφερειακής διοίκησης της Καμπούλ έφυγε εσπευσμένα για την περιοχή.
 
Ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί οι αιτίες που οδήγησαν στη συντριβή του ελικοπτέρου.