Με μια μεγάλη πορεία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σχεδιάζουν να απαντήσουν σήμερα το πρωί (στις 14:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας) οι διαδηλωτές που απαρτίζουν το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» μετά την απομάκρυνσή τους διά της βίας από το πάρκο Ζουκότι που έγινε με εντολή του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ads

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι αρχές της Νέας Υόρκης αναμένουν χιλιάδες διαδηλωτές να συγκεντρωθούν μπροστά από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στόχος των διαδηλωτών είναι να εμποδίσουν τους εργαζόμενους στο χρηματιστήριο να εισέλθουν στο χώρο εργασίας τους.

«Το κίνημα δεν έχει τόσο να κάνει με το αν θα παραμείνουν οι σκηνές σε έναν συγκεκριμένο χώρο, όσο με τις ιδέες που πρεσβεύει» δήλωσε στο Reuters, ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος, Εντ Νίτμαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι εκδηλώσεις συμπαράστασης έχουν προγραμματισθεί σε ακόμη 100 κράτη εκτός των ΗΠΑ.

Ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε ότι οι διαδηλωτές ίσως να μη καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το χρηματιστήριο λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Ads

Το τελευταίο διάστημα οι αρχές διέλυσαν τις κατασκηνώσεις των διαδηλωτών στην Ατλάντα, στο Όρεγκον, στο Πόρτλαντ, στο Σόλτ Λέικ Σίτι και στην Καλιφόρνια, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις όπου χρησιμοποιήθηκε και βία εναντίον τους, ενώ σημειώθηκαν και σημειώθηκαν εκατοντάδες συλλήψεις.