Απειλητικός εμφανίστηκε και σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας τις προηγούμενες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Ads

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο Τσαβούσογλου χαρακτηρίζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο «κακομαθημένο παιδί», που εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Επίσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ καλεί την κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τον κ. Καμμένο,  απειλώντας ότι «αυτοί οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός».
«Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Απαντώντας νωρίτερα στις χθεσινές, σε πολεμικούς τόνους, δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί».

Ads

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».

Επίσης, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «έχουμε δει ειδήσεις μαϊμού το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν τα Ίμια το νησί που εμφάνιζαν δεμένο το πλοίο οι Τούρκοι» και πως «δεν έπεσε κανένα ελικόπτερο» και προσέθεσε:«Τέτοιες προσπάθειες γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και το μονό που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, Σάββατο,  ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε πως εάν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού όριζε να ανέβει στα Ίμια, θα το είχε κάνει. «Εάν ήταν το καθήκον του να το κάνει, θα το είχε κάνει. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε σε τοποθεσίες που έπρεπε. Η θέση μας για τα Ίμια είναι ξεκάθαρη», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.