Η οικογένεια Τζόκοβιτς παραχώρησε δηλώσεις σε Συνέντευξη τύπου στο Βελιγράδι, μετά την απόφαση του Αυστραλού δικαστή να μην ακυρώσει την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και να του επιτρέψει να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Open. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Νο1 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης είχε περάσει τέσσερις ημέρες σε κέντρο κράτησης μεταναστών, αφού του αρνήθηκαν να εισέλθει στην Αυστραλία λόγω του ότι ήταν ανεμβολίαστος. Ωστόσο, αυτή η απόφαση ανατράπηκε μετά από επτάωρη ακρόαση, αφήνοντας τελικά τον Τζόκοβιτς ελεύθερο –προς το παρόν– να επικεντρωθεί στην κατάκτηση ενός ακόμη Γκράντ Σλαμ τίτλου (21ου) που θα είναι και ρεκόρ. 

Η μητέρα του αθλητή, Ντιτζάνα Τζόκοβιτς  ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για την «μεγαλύτερη νίκη» του γιου της μεγαλύτερη και από αυτές στα Γκράντ Σλαμ. Στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι ο Νόβακ «δεν παρενέβη κανέναν νόμο και ότι υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και σε παρενόχληση». Ως βασανιστήρια αναφέρει τα σημεία κράτησης των μεταναστών που τον έχουν μεταφέρει, για τα οποία, όπως είπε έχουν γίνει πολλές καταγγελίες σχετικά με τις κακές συνθήκες που επικρατούν. 

Επιπλέον, ο πατέρας του, Σρνταν Τζόκοβιτς, δήλωσε ότι η νίκη του γιου του στο δικαστήριο ήταν μία νίκη για τον ελεύθερο κόσμο και ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη στο πρόσωπο του Νόβακ, για όσα πέρασε στην Αυστραλία. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές τόνισε και προσέθεσε ότι ο γιος του είναι πολύ σκληρός ψυχολογικά και θα αντέξει. Ο Σρνταν τζόκοβιτς, μίλησε για ένα παιχνίδι που παίζεται εδώ και πέντε ημέρες, ανέφερε ότι του στέρησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που είχε και τον απείλησαν μέχρι και με απέλαση. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι δεν τον άφησαν να μιλήσει με τους ανθρώπους του και με τους δικηγόρους του για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ του πήραν και το τηλέφωνο.

Ads

Ο αδελφός του Νόβακ Τζόκοβιτς, Τζόρτζε αναφέρθηκε στην περιπέτεια με τη βίζα του τενίστα, ενώ προσέθεσε ότι πλέον είναι ελεύθερος και μάλιστα, πριν από λίγα λεπτά προπονήθηκε.

Η ανάρτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς:

Μετά την δικαίωση του από το δικαστήριο της Αυστραλίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στην οποία εξέφρασε την χαρά του για την απόφαση και ευχαρίστησε τον δικαστή. Την ανάρτηση του συνόδευσε με μία φωτογραφία από Rod Laver Arena το γήπεδο του τένις που γίνονται αγώνες για το Αυστραλιανό Open.

Ο αθλήτης έγραψε χαρακτηριστικά «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά τα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Αυστραλιανό Open».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Παραμένω συγκεντρωμένος. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε (στο τένις) μπροστά σε καταπληκτικούς οπαδούς».

Την ανάρτηση του έκλεισε ευχαριστώντας όσους τον υποστήριξαν και τον βοήθησαν να παραμείνει δυνατός αναφέροντας «Προς το παρόν δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο εκτός από ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ σε όλους όσους δίπλα μου μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση και με ενθάρρυναν να παραμείνω δυνατός». 

Υπάρχουν ακόμη πιθανότητες απέλασης

Ωστόσο, παρά την απόφαση του δικαστηρίου να μην ακυρώσει την βίζα του αθλητή, μπορεί να υπάρξει μια περαιτέρω ανατροπή στην ιστορία. Αυτό είναι πιθανό καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης διακριτικών εξουσιών για την απέλαση του Τζόκοβιτς, με την απόφασή του να αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα.