Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την πρώτη του συνέντευξή μετά από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στον πρίγκιπα της Βρετανίας, Χάρι.

Ads

Ο Ομπάμα, στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του BBC RADIO 4, μίλησε για την κακή χρήση του ίντερνετ, τον ρόλο των social media και την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το θέμα που τίθεται είναι πώς να εκμεταλλευτεί κανείς αυτήν την τεχνολογία κατά τρόπο ώστε να δοθεί χώρος στον πλουραλισμό των φωνών, στη διαφορετικότητα των απόψεων, με την αποφυγή της βαλκανιοποίησης της κοινωνίας».

Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει επίσης ότι έφυγε από τον Λευκό Οίκο με ένα «αίσθημα γαλήνης», αλλά αισθάνεται «ανησυχία» για το μέλλον της χώρας του.

«Και τι έχει αλλάξει μετά τον Λευκό Οίκο;» «Ξυπνώ αργότερα με ένα πνεύμα ελευθερίας. Είναι απολαυστικό να έχεις τη δυνατότητα να είσαι κύριος της μέρας σου. Οταν σηκώνομαι από το κρεβάτι, μπορώ να πάρω τις δικές μου αποφάσεις, να αποφασίσω πώς θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου».

Ads