Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο σε σχέση με τη δολοφονία δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα.

Ads

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας ύποπτος ο οποίος κρατείται», δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα στο Reuters.

Η άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου βουλγαρικού τοπικού τηλεοπτικού δικτύου στην πόλη Ρούσε της βόρειας Βουλγαρίας έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και οργή στην Ευρώπη, καθώς πρόκειται για την τρίτη μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Το πτώμα της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα, διοικητικής υπεύθυνης και παρουσιάστριας του τηλεοπτικού δικτύου TVN Ruse, ανακαλύφθηκε σε πάρκο της πόλης. Η γυναίκα είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και είχε στραγγαλισθεί, αφού προηγουμένως βιάστηκε.

Ads

Η έρευνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, τόσο την προσωπική , όσο και την επαγγελματική ζωή της δημοσιογράφου. 

Εστιάζει, ωστόσο, στο GPGate. Έτσι έγινε γνωστή η υπόθεση που ερευνούσε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων στη Βουλγαρία που αποκάλυψε ότι εταιρείες συμβούλων εμπλέκονται σε μεγάλη διαφθορά με κονδύλια της ΕΕ και δημόσιες συμβάσεις. Πρόκειται για μια υπόθεση διαφθοράς που πήρε τεράστια έκταση καθώς η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν αναμεμιγμένοι γνωστοί επαγγελματίες εργολάβοι, εταιρείες κατασκευών και πολιτικοί γνωστοί στη δημόσια ζωή της χώρας.

Το GPGate ήρθε στο φώς και από την 30χρονη Βικτόρια Μαρίνοβα καθώς στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN Ruse στις 30 Σεπτεμβρίου μεταδόθηκε συζήτηση με δύο γνωστούς ερευνητές της υπόθεσης. Τον Ντίμιταρ Στογιάνοφ και τον Ρουμάνο Ατίλα Μπίρο. Δυο δημοσιογράφους που είχαν συλληφθεί για την έρευνα τους έχοντας προκαλέσει μάλιστα διεθνή αντίδραση.