Στη σύλληψη και των πέντε υπόπτων για τον ομαδικό βιασμό μιας 22χρονης φωτορεπόρτερ στο Μουμπάι της Ινδίας, προχώρησε η αστυνομία.

Ads

Ο πέμπτος ύποπτος συνελήφθη την Κυριακή στην πρωτεύουσα, Νέο Δελχί και θα μεταφερθεί στο Μουμπάι.

Η δικαιοσύνη επικύρωσε την προφυλάκιση ενός εκ των πέντε υπόντων, ο οποίος είναι ηλικίας 16 ετών σύμφωνα με συγγενείς του.

Ο ομαδικός βιασμός της 22χρονης στο Μουμπάι, που φέρεται να είναι μία πιο ασφαλής πόλη για τις γυναίκες σε σχέση με την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, προκάλεσε ένα κύμα οργής και αγανάκτησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το κοινοβούλιο και μεταξύ των δημοσιογράφων, οι οποίοι οργάνωσαν μια διαδήλωση.

Ads

Η νεαρή γυναίκα, η οποία φέρει εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα, εξακολουθεί να  νοσηλεύεται στο Μουμπάι. Φαίνεται πως ήταν ασκούμενη στο περιοδικό, το οποίο την έστειλε να τραβήξει φωτογραφίες.

Πέντε άνδρες την πλησίασαν στη συνοικία Σάκτι Μιλς την ώρα που φωτογράφιζε παλιές πολυκατοικίες μαζί μ’ ένα συνάδελφό της. Οι δράστες ξυλοκόπησαν τον άνδρα, τον έδεσαν και βίασαν τη γυναίκα σε απομονωμένο σημείο αυτής της συνοικίας του Μουμπάι, που θεωρείται η οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας.