Eκπρόσωποι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης (NTC) δήλωσαν ότι ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Μουτάσιμ συνελήφθη την Τρίτη στη Σύρτη την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από την πόλη με το αυτοκίνητο μίας οικογένειας. Ωστόσο, οι πληροφορίες έως και αυτή την ώρα, παραμένουν συγκεχυμένες.

Ads

Ο Μουτάσιμ μεταφέρθηκε στη Βεγγάζη σήμερα το πρωί όπου ανακρίνεται, υποστήριξαν αξιωματούχοι, στο πρακτορείο Reuters, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. “Ο Μουατασίμ Καντάφι συνελήφθη στη Σύρτη και μεταφέρθηκε στη Βεγγάζη” επιβεβαίωσε και ο αξιωματούχος Αμπντελκαρίμ Μπιζαμά. Οι αξιωματούχοι του NTC αρνήθηκαν να κατονομαστούν, όμως σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για αξιόπιστες πηγές.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Βεγγάζη Τζαλάλ ελ-Γκαλάλ είπε στο Associated Press ότι μίλησε με αξιωματούχους στη Σύρτη και «από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι ο Μουσατίμ Καντάφι συνελήφθη».

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι έχει επικοινωνήσει με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του συμβουλίου, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν ακούσει τα νέα αλλά δεν μπορούν να τα επιβεβαιώσουν. Πάντως, ανταποκριτές στη Σύρτη και την Τρίπολη περιγράφουν ξέφρενους πανηγυρισμούς στους δρόμους όταν μαθεύτηκε ότι ο γιος του Καντάφι είχε συλληφθεί.
 

Ads