Τη σύλληψη του φερόμενου ως εκτελεστή του Κύπριου εκδότη Αντη Χατζηκωστή, ανακοίνωσε σήμερα η κυπριακή αστυνομία. Ο 28χρονος Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε δύο φορές τον Αντη Χατζηκωστή, συνελήφθη χθες στη Μολδαβία, ενώ είχε διαφύγει στο εξωτερικό λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία και κατεζητείτο.

Ads

Στην κυπριακή αστυνομία είχαν εδώ και καιρό φτάσει οι πληροφορίες που ήθελαν τον 28χρονο να έχει καταφύγει στη Μολδαβία, από όπου κατάγεται και η σύζυγος του. Ο ύποππτος παρακολουθήθηκε για διάστημα 10 ημερών και τελικά εχθές συνελήφθη από τις αρχές της Μολδαβίας, και αναμένεται να εκδοθεί σε 10 μέρες από τώρα.

Ο Αντης Χατζηκωστής, Διευθύνων Συμβούλου του εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΣ, που μεταξύ άλλων ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και την καθημερινή εφημερίδα «Σημερινή», πυροβολήθηκε με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο στις 11 του περασμένου Ιανουαρίου, ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι του. Για το φόνο κατηγορήθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Ελενα Σκορδέλη, 42 ετών και ο αδελφός της Τάσος Κρασοπούλης, 36 χρόνων, καθώς και ο Ανδρέας Γρηγορίου, ο τελευταίος ως ένας της ομάδας των εκτελεστών.

Η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή άρχισε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την περασμένη εβδομάδα και διακόπηκε για να συνεχισθεί στις 15 Ιουλίου.

Ads