Για προκλητικές πράξεις κατηγορείται η 19χρονη Τυνήσια φεμινίστρια, «η πρώτη Femen της Τυνησίας», που ανέβασε στο ίντερνετ γυμνόστηθες φωτογραφίες της.

Ads

Η 19χρονη, Αμίνα Τάιλερ, είναι μέλος του ουκρανικού παραρτήματος της φεμινιστικής οργάνωσης Femen που χρησιμοποιεί το γυμνό ως πράξη διαμαρτυρίας.
 
Την Κυριακή πήγε στην πόλη Καΐρουάν όπου η αστυνομία εμπόδισε την πραγματοποίηση συνεδρίου της ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σαρία θεωρώντας το απειλή για την δημόσια τάξη.
 
Η Τάιλερ έγραψε με μπογιά «Femen» σε ένα τοίχο κοντά στο κεντρικό τζαμί και ετοιμαζόταν να κρεμάσει ένα πανό αλλά συγκεντρώθηκε οργισμένο πλήθος που την αναγνώρισε, φωνάζοντάς της να φύγει. «Μας ατιμάζει. Θα προστατεύσουμε την πόλη μας. Μια τόσο βρόμικη κοπέλα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσά μας», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.
 
Τον Μάρτιο, η Τάιλερ είχε ανεβάσει στο ίντερνετ φωτογραφίες που την έδειχναν γυμνόστηθη με τη φράση «Το σώμα μου μού ανήκει». Η ενέργειά της αυτή είχε προκαλέσει σάλο στη χώρα της και η ίδια άρχισε να κρύβεται μετά από απειλές κατά της ζωής της, ενώ πολλοί συμπατριώτες της ζητούσαν να εκτελεστεί δια λιθοβολισμού. Τότε η οικογένειά της την είχε φυγαδεύσει σε συγγενείς, εκείνη όμως δραπέτευσε και άρχισε να κρύβεται σε φίλους.
 
Τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι επιθυμούσε να πραγματοποιήσει μία ακόμη θεαματική διαμαρτυρία προτού αναχωρήσει για τη Γαλλία με σκοπό να σπουδάσει δημοσιογραφία.