Οι αρχές της Αργεντινής συνέλαβαν την Πέμπτη έναν άνδρα που επιχείρησε να δολοφονήσει την αντιπρόεδρο της χώρας καθώς η Κριστίνα Κίρσνερ επέστρεφε στο σπίτι της, ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας Ανίμπαλ Φερνάντες.

Ads

Αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν την εικόνα του προσώπου αυτού καθώς σημάδευε στο κεφάλι την  αντιπρόεδρο έβγαινε από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε στην κατοικία της.

«Τώρα το συμβάν θα αναλυθεί από το προσωπικό της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της αστυνομίας», θα εξεταστούν «τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι διαθέσεις αυτού του προσώπου», είπε ο υπουργός Φερνάντες.

«Η Κριστίνα είναι ακόμα ζωντανή γιατί -για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τεχνικά αυτή τη στιγμή- το όπλο, το οποίο που ήταν οπλισμένο με πέντε σφαίρες, δεν πυροβόλησε αν και η σκανδάλη είχε πατηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντεζ.

Ads

Χαρακτήρισε την απόπειρα δολοφονίας κατά της αντιπροέδρου ως επίθεση στη δημοκρατία, λέγοντας: «Πρέπει να εξαλείψουμε το μίσος και τη βία από τα μέσα ενημέρωσης και τον πολιτικό μας λόγο».

Μάλιστα κήρυξε την Παρασκευή εθνική εορτή και κάλεσε τον κόσμο να κάνει συγκεντρώσεις υπέρ της.