Ads

Συνεχίζονται για δεύτερη νύχτα οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και κυανόκρανων του ΟΗΕ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Καπ Αϊτιέν. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με ελαστικά αυτοκινήτων και τους έβαλαν φωτιά.

Σε προάστιο του Καπ Αϊτιέν βρέθηκε το πτώμα ενός 20χρονου άνδρα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κυανόκρανων, μπροστά στη βάση της αποστολής του ΟΗΕ. Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο νεαρός δέχτηκε μια σφαίρα στην πλάτη. Άλλες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ένας ακόμα νέος άνδρας σκοτώθηκε από σφαίρες σε δρόμο του Καπ Αϊτιέν, επίσης κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Παράλληλα, τέσσερις κρατούμενοι στη μεγαλύτερη φυλακή του Πορτ-Ο-Πρενς υπέκυψαν από χολέρα. Στη συγκεκριμένη φυλακή κρατούνται πάνω από 1.500 άνθρωποι, παρά τις καταστροφές που υπέστη το κτήριο από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

Ads

Τη Δευτέρα στο Καπ Αϊτιέν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν, ενώ στην Ίντσε τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα.

Οι Αϊτινοί κατηγορούν τον ΟΗΕ για την επιδημία χολέρας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 1.034 άνθρωποι. Εκπρόσωποι του ΟΗΕ βλέπουν υποκίνηση των ταραχών, συνδέοντάς τις με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 Νοεμβρίου.