Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων συμμοριών που σημειώνονται για τρεις συνεχείς μέρες στο Κίνγκστον, πρωτεύουσα της Τζαμάικας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι συμμορίες επιχειρούν να εμποδίσουν την έκδοση στις ΗΠΑ του Κρίστοφερ «Ντούντους» Κόουκ, ο οποίος φέρεται να είναι νονός των ναρκωτικών.

Ads

Δεκάδες πολίτες που πανικοβλημένοι προσπάθησαν να φύγουν από το «πεδίο των μαχών» βρέθηκαν εν μέσω της ανταλλαγής πυρών με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί. Στο μεταξύ, τα βίαια επεισόδια στην Τζαμάικα επεκτείνονται και εκτός της πρωτεύουσας Κίνγκστον και η πρόσβαση στο αεροδρόμιο της πόλης έχει αποκλειστεί, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αρχές της Τζαμάικα ανακοίνωσαν την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Κίνγκστον και τα περίχωρά του, όπου η αστυνομία αντιμετωπίζει ένοπλες συμμορίες οι οποίες προσπαθούν να εμποδίσουν τη σύλληψη του Κρίστοφερ «Ντούντους» Κόουκ, προκειμένου να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.