Δύο άνδρες συνελήφθησαν και κρατούνται από τις ολλανδικές αρχές, στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, καθώς στις αποσκευές τους εντοπίστηκαν «ύποπτα» αντικείμενα. Οι συλληφθέντες ταξίδεψαν στην Ευρώπη από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών και σύμφωνα με εκπρόσωπο των ολλανδικών αρχών, οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν «μετά από απαίτηση των αμερικανικών αρχών».

Ads

Οι συλληφθέντες είναι οι Αχμεντ Μοχάμεντ Νάσερ αλ-Σούφι και Χεζέμ αλ-Μουρίσι. Το NBC News μετέδωσε ότι ο ένας ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο δεύτερος, από το Ντιτρόιτ, κίνησε τις υποψίες των αρχών γιατί τα μηχανήματα ανίχνευσης του αεροδρομίου του Σικάγο εντόπισαν ρολόγια χειρός και κινητά τηλέφωνα ενωμένα με κολλητική ταινία μέσα στις αποσκευές του. Αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για “πρόβα” τρομοκρατικής επίθεσης.

Το ABC News επικαλέστηκε αξιωματούχους που είπαν ότι ένα κινητό τηλέφωνο κολλημένο σε ένα μπουκάλι από σιρόπι για τον στομαχικό πόνο, ένα κοπίδι και τρια μεγάλα μαχαίρια βρέθηκαν επίσης στις αποσκευές του και ότι ο ύποπτος μετέφερε 7.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, τα ύποπτα αντικείμενα εντοπίστηκαν μέσα στις αποσκευές που πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου και επιβιβάστηκαν στην πτήση 908 της United Airlines από το αεροδρόμιο του O’Hare Σικάγου, με προορισμό το Άμστερνταμ το βράδυ της Κυριακής.

Ads

«Τα αντικείμενα δεν κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνα από μόνα τους και καθώς μοιραζόμαστε πληροφορίες με τους διεθνείς εταίρους μας, οι ολλανδικές αρχές ενημερώθηκαν για τα ύποπτα αντικείμενα», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου και προσθέτει ότι το περιστατικό ερευνάται ακόμα.