Οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τις αρχές, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε συνωμοσία κατά ενός αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός στρατός στην ιστοσελίδα του.

Ads

Οι στρατιωτικοί βρίσκονται υπό κράτηση σε έναν στρατώνα έπειτα από έρευνα που έγινε χθες, Παρασκευή, από έναν δικηγόρο σε μία φρουρά στην Άγκυρα που διοικεί τις τοπικές ειδικές δυνάμεις του στρατού ξηράς, αναφέρει μία διαδικτυακή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο.

Σε σημείωμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων αναφέρει πως οι αξιωματικοί από την Περιφερειακή Διοίκηση Επιστράτευσης στην Άγκυρα συνελήφθησαν σήμερα το πρωί έπειτα από έρευνα των γραφείων τους από την εισαγγελία. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ιλκέρ Μπαζμπούγκ και τον αρχηγό Στρατού Ισίκ Κοζανέρ μετά τις συλλήψεις, αλλά δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από τη συνάντηση.

Ads

Έρευνες άρχισαν να διεξάγονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν φρουρός αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις έξω από την κατοικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τότε είχαν συλληφθεί δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι αφέθηκαν εν συνεχεία ελεύθεροι.

Κάποια μέσα ενημέρωσης συνέδεσαν τους δύο αυτούς άνδρες και με υπόπτους στην υπόθεση Εργκενεκόν.