Στη σύλληψη δέκα δυτικών τουριστών που «τραγουδούσαν και χόρευαν πορνογραφικά» κοντά στο Άνγκορ Βατ, προχώρησε η αστυνομία της Καμπότζης.

Ads

Το Άνγκορ Βατ είναι ο ναός – σύμβολο για την Καμπότζη, και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Χτίστηκε κατά τον 12ο αιώνα και αποτελεί τον ιερό τόπο του Ινδουϊσμού και του Βουδισμού, καθώς και το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο.

Οι Αρχές της ασιατικής χώρας των 16 εκ. κατοίκων που τα τελευταία χρόνια άρχισε να υποδέχεται μαζικά τουρίστες από τη Δύση, απαιτούν σεβασμό και δεν ανέχονται χυδαίες συμπεριφορές μεθυσμένων τουριστών ειδικά κοντά σε ναούς.

image

Ads

Έτσι, όπως αναφέρουν και βρετανικά μέσα, η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε πέντε Βρετανούς υπηκόους, δύο Καναδούς, έναν Νορβηγό, έναν Νεοζηλανδό κι έναν Ολλανδό μετά τη σύλληψή τους σε πάρτι στο Siem Reap, κοντά στο Άνγκορ Βατ. Όταν έφθασε η αστυνομία στη νοικιασμένη βίλα, βρήκε τους τουρίστες να «χορεύουν πορνογραφικά».

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον δικτυακό τόπο cambodiaexpatsonline.com, διακρίνονται νεαροί να μιμούνται διάφορες σεξουαλικές στάσεις. Συνολικά 90 αλλοδαποί τέθηκαν υπό κράτηση, αλλά όλοι τους, πλην των δέκα προαναφερθέντων, αφέθηκαν ελεύθεροι.

image

image

Οι Αρχές δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες για τους συλληφθέντες, ούτε είπαν ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες. «Τους συλλάβαμε επειδή επιδίδονταν σε ενέργειες που είναι αντίθετες με την κουλτούρα μας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι Αρχές έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να κυνηγούν τους επισκέπτες που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλυπτικές φωτογραφίες τους με φόντο ιερούς ναούς της Καμπότζης και πριν από δύο χρόνια είχαν ανακοινώσει ότι θα απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους τουρίστες που δεν θα είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι.

«Είμαστε αθώοι, δεν ξέρουμε γιατί μας συνέλαβαν» δηλώνουν οι νεαροί Βρετανοί.

Σε περίπτωση καταδίκης τους κινδυνεύουν με ένα χρόνο φυλάκιση.

Μετά την ανάκριση της ομάδας στο αστυνομικό τμήμα του Siem Reap, οι οκτώ άνδρες και οι δύο γυναίκες παρατάχθηκαν στην είσοδο για μια επίσημη φωτογραφία.