Εννέα άτομα συνέλαβαν οι αρχές των Σκοπίων σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ή στρατολογούν νέους για τον πόλεμο των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Ads

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μίτκο Τσάβκοφ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε 28 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το τζαμί Τουτουνσούζ, στα Σκόπια, και συνελήφθησαν εννέα άτομα.

Για ακόμη 27 άτομα υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε σχέση με συμμετοχή σε ξένους στρατιωτικούς ή παραστρατιωτικούς οργανισμούς, βάσει ενός νέου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα, με στόχο να αποτρέψει μουσουλμάνους νέους από το να ενταχθούν στις δομές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το Ιράκ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 και όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο συγκέντρωνε στοιχεία για τη συμμετοχή ομάδων που στρατολογούν μέλη σε ξένους στρατιωτικούς σχηματισμούς. Περίπου 130 πολίτες των Σκοπίων, εικάζεται πως έχουν ενταχθεί σε ξένες στρατιωτικές ομάδες και 16 σκοτώθηκαν εν ώρα μάχης.

Ads