Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ εκατοντάδων νεαρών Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σε αρκετές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ads

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίσουν τα ΜΜΕ, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουφάτ, όταν η ισραηλινή αστυνομία περικύκλωσε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Οι διαδηλωτές, προπηλάκισαν τους ισραηλινούς αστυνομικούς και συνοριοφύλακες, οι οποίοι ανταπάντησαν με βομβίδες κρότου και σφαίρες από καουτσούκ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Χθες, η Χαμάς είχε προαναγγείλει για σήμερα μία «ημέρα οργή» ως απάντηση στις χθεσινές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ιστορικής συναγωγής της Χούρβα, η οποία ξαναχτίστηκε στην εβραϊκή συνοικία της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας, περίπου 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στην Ιερουσαλήμ, κυρίως στην Παλαιά Πόλη, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη, ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην Πλατεία των Τζαμιών σε όλους τους μη μουσουλμάνους, αλλά και στους μουσουλμάνους κάτω των 50 ετών.

Ads