Τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή και τρεις για σεξουαλική κακοποίηση απαγγέλθηκαν στον πρώην οδηγό σχολικού λεωφορείου, Άριελ Κάστρο, ο οποίος φέρεται να είχε απαγάγει και να κρατούσε «φυλακισμένες» τρεις γυναίκες για περίπου μία δεκαετία στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Οι τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή αφορούν τις τρεις γυναίκες και την 6χρονη Τζόσελιν, κόρη της Αμάντα Μπέρι που φαίνεται πως γεννήθηκε στο διάστημα της αιχμαλωσίας της Μπέρι, ενώ οι τρεις κατηγορίες για βιασμό αφορά τις τρεις γυναίκες που απήχθησαν.

Ads

 
Ο Κάστρο, 52 ετών, αναμένεται να προσαχθεί την Πέμπτη στο δικαστήριο, ενώ ενδέχεται να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες. Οι δύο αδελφοί του Κάστρο, Πέδρο 54 και Ονίλ 50 ετών, συνελήφθησαν, αλλά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.
 
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα αδέλφια του 52χρονου «εμπλέκονταν στη διάπραξη των εγκλημάτων». Ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Εντ Τόμπα δήλωσε ότι ο Άριελ «κρατούσε τους πάντες σε απόσταση». Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Άριελ Κάστρο συνεργάζεται με την αστυνομία.

Η Μισέλ Νάιτ, η οποία εθεάθη για τελευταία φορά το 2002, η Αμάντα Μπέρι, που εξαφανίστηκε το 2003 και η Τζίνα ΝτεΤζίζους, της οποία τα ίχνη είχαν χαθεί από το 2004, βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ ζωντανές στην κατοικία του Άριελ Κάστρο, όταν ένας γείτονας βοήθησε την Μπέρι να καλέσει τις αστυνομικές αρχές.

Ξυλοδαρμοί, βιασμοί και αποβολές
 
Σύμφωνα με το BBC κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, μία από τις γυναίκες έμεινε έγκυος και απέβαλε πολλές φορές, ενώ μία άλλη έμεινε έγκυος και ξυλοκοπήθηκε τόσο πολύ που έχασε το παιδί. Η ίδια πηγή προσθέτει ότι μία από τις άλλες δύο γυναίκες που κρατούνταν αιχμάλωτες αναγκάστηκε να βοηθήσει την Αμάντα Μπέρι να γεννήσει την κόρη της και ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της εάν το παιδί δεν επιβίωνε. Το παιδί γεννήθηκε μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα. Πρόκειται για το ανήλικο κοριτσάκι που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σπίτι.

Ads

Αλυσοδεμένες
 
Οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν αλυσοδεμένες με σκοινιά και αλυσίδες στο σπίτι. Μόνο δύο φορές θυμούνται να τους επιτρέπεται να βγουν από τη φυλακή τους και να πάνε μέχρι το γκαράζ μεταμφιεσμένες. Δεν κρατούνταν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά γνώριζαν η μία την άλλη και γνώριζαν ότι και οι άλλες κοπέλες ήταν εκεί.
 
Μία από τις κοπέλες αποκάλυψε ότι ο Κάστρο γιόρταζε τις ημερομηνίες της απαγωγής τους, σαν να ήταν τα γενέθλια τους και δε δίσταζε να τους δώσει τούρτα.

Το σπίτι είχε παντού κλειδαριές 
 

Ο γιος του Άριελ Κάστρο, Άντονι, δήλωσε στην Daily Mail ότι την τελευταία φορά που επισκέφθηκε τον πατέρα του, εκείνος δεν τον άφησε να μπει στο σπίτι. «Το σπίτι ήταν μονίμως κλειδωμένο» είπε. «Υπήρχαν σημεία που δεν μπορούσαμε ποτέ να πάμε. Υπήρχαν κλειδαριές στο υπόγειο. Κλειδαριές στη σοφίτα. Κλειδαριές στο γκαράζ» πρόσθεσε.
 
Περιέγραψε τον πατέρα του ως έναν βίαιο άνθρωπο που ήθελε να τον ελέγχει και είπε ότι τον έδερνε και σχεδόν σκότωσε τη μητέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Είχε επισκεφτεί το σπίτι του πατέρα του μόλις δυο εβδομάδες νωρίτερα. «Είναι απίστευτο και μόνο που το σκέφτομαι… ότι ήμουν τόσο κοντά σε αυτό» επισήμανε.

Έκθετη η αστυνομία
 
Οι Αρχές δηλώνουν ότι οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού είναι τουλάχιστον φρικιαστικές. Οι γείτονες επιμένουν ότι είχαν τηλεφωνήσει αρκετές φορές στην αστυνομία, αναφέροντας σειρά περιστατικών, όπως γυναικείες φωνές που ζητούσαν βοήθεια ή μια γυμνή γυναίκα στον κήπο. Ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν υπήρχαν δείγματα για αυτό που συνέβαινε στο σπίτι.
 
Πάντως η αστυνομία παραδέχτηκε πως είχε βρεθεί δυο φορές στην περιοχή. Τον Μάρτιο του 2000 για ένα καβγά στο δρόμο και τον Ιανουάριο του 2004, όταν ο Κάστρο είχε αφήσει ένα παιδί μέσα στο σχολικό. Τότε οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον βρουν.