Ο πρόεδρος της Toyota, Άκιο Τογιοντα ζήτησε «συγγνώμη» για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις ανακλήσεις οχημάτων οι οποίες έχουν φτάσει τα οκτώ εκατομμύρια Ι.Χ. παγκοσμίως.

Ads

Ο ίδιος προανήγγειλε την δημιουργία μιας νέας επιτροπής η οποία θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα να ελέγχει την ποιότητα των οχημάτων που κατασκευάζει η εταιρεία ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η αυτοκινητοβιομηχανία, θα ανακτήσει σύντομα την χαμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

«Πιστέψτε με, τα αυτοκίνητα της toyota είναι ασφαλή. Πάντα βάζουμε τον πελάτη πάνω από όλα», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε αισιόδοξος ότι η αυτοκινητοβιομηχανία, θα ανακτήσει σύντομα την χαμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Σημειώνεται από τότε που ξεκίνησαν οι ανακλήσεις η εταιρεία έχει χάσει περίπου 34 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Κατά της ιαπωνικής εταιρείας προσέφυγαν στα δικαστήρια των ΗΠΑ και του Κανδά πολλοί οδηγοί κατηγορώντας την ότι καθυστέρησε να γνωστοποιήσει στο κόσμο τα ελαττώματα των οχημάτων της. Η εταιρεία έγινε επίσης αντικείμενο έρευνας από τις αμερικανικές αρχές.

Ads