Εντατικές έρευνες έχει ξεκινήσει το FBI προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Twitter εκπροσώπου του Associated Press και να αναρτήσουν μήνυμα σύμφωνα με το οποίο σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο και ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει τραυματιστεί.

Ads

 
Η εκπρόσωπος του FBI, Τζένι Σίρερ, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την υπόθεση ωστόσο δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες.
 
Ο Πολ Κόλφορντ, του οποίου παραβιάστηκε ο λογαριασμός στο Twitter, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το αναληθές μήνυμα. Το AP ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω λογαριασμός έχει ήδη κλείσει.

image
 
Το πρακτορείο αντέδρασε άμεσα ενημερώνοντας ότι έπεσε θύμα χάκινγκ, ωστόσο, το tweet μεταδόθηκε με ταχύτητα φωτός. Πάνω από 4.000 retweet πραγματοποιήθηκαν σε λιγότερο από ένα λεπτό.
 
Η έκτακτη «είδηση» ήταν αρκετή για να σπείρει πανικό και να βουλιάξει για λίγο τη Wall Street. Το επίμαχο λεπτό ο Dow Jones πραγματοποίησε «βουτιά» από τις 14.720 μονάδες στις 14.554.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες την ευθύνη για την «επίθεση» ανέλαβε μία ομάδα που αυτοαποκαλείται Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός και η οποία υποστηρίζει το καθεστώς Ασαντ.
 
Η ομάδα έχει επίσης ισχυριστεί πως βρισκόταν πίσω από επιθέσεις και στους λογαριασμούς στο Twitter του Εθνικού Κρατικού Ραδιοφώνου, του BBC και της ενημερωτικής εκπομπής «60 Λεπτά».